Datorita prezentarii la televiziune, cu ocazia unor evenimente de anvergura precum PokerStars Caribbean Adventure si European Poker Tour, acest joc de poker s-a transformat in cel mai cunoscut joc de pe planeta, nu numai in cazinouri dar si online la PokerStars.

Pentru a putea sa jucati Hold’em, mai intai va fi necesar sa cunosti regulile. In jocul acesta, fiecare jucator intra in posesia a doua carti proprii, care se numesc ,,hole cards,, care sunt doar ale sale. In acest moment cinci carti comune se afla situate cu fata in sus, in vederea formarii ,,mesei,, In cazul acesta toti jucatorii pot utiliza cele cinci carti, impreuna cu cele doua carti proprii, in vederea formarii unei maini posibile de poker de cinci carti. In jocul acesta, un jucator are posibilitatea de a utiliza orice combinatie intre cele sapte carti aflate la dispozitie, cu scopul obtinerii celei mai bune maini de cinci carti, fara a utiliza niciuna, una sau doua dintre cartile sale proprii.

Conform structurii de pariere, la PokerStars, se gasesc patru variante majore de Hold’em.

  1. Limit Texas Hold’em, cand se gaseste o limita predefinita a pariurilor ce pot fi efectuate in fiecare runda.
  2. No Limit Texas Hold’em, in cazul acesta orice jucator are posibilitatea sa parieze orice suma, in functie de cate jetoane detine.
  3. Pot Limit Texas Hold’em, cand orice jucator poate paria orice suma, doar pana la valoarea potului.
  4. Mixed Texas Hold’em, in cazul acesta jocul penduleaza intre runde de Limit Texas Hold’em si runde de No Limit Texas Hold’em.

Toate aceste versiuni pot fi jucate la PokerStars, nu numai pe bani virtuali dar si pe bani reali.

Cum sa joci Texas Hold’em

In cazul in care vrei sa inveti sa joci Hold’em din mers, ai posibilitatea de a juca la mesele PokerStars cu bani virtuali.

Pentru a cunoaste regulile inainte de a juca, este necesar sa cunosti ca in Hold’em, un semn care se numeste ,,buton,, sau ,,butonul de dealer,, ne arata jucatorul care este dealer in jocul curent. Pana a nu se inepe jocul, jucatorul aflat imediat in stanga butonului pune ,,small blind-ul,,, primul bet obligatoriu. Iar jucatorul aflat imediat in stanga small blind-ului pune ,,big blind-ul,,, care este in mod normal, de doua ori mai mare decat small blind-ul, dar blind-urile au posibilitatea de a varia in functie de mizele si de structura de bet-uri jucate.

In situatia acestor jocuri, big blind-ul este asemanator cu small bet-ul, iar small blind-ul este in general jumatate din marimea big blind-ului insa poate fi mai mare, in functie de mize. Ca un exemplu, intr-un joc Limit se 2$/4$, small blind-ul este de 1$ si big blind-ul este de 2$. Intr-un joc Limit de 15$/30$, small blind-ul este de 10$ si big blind-ul este de 15$.

In cazul jocurilor Pot limit si No Limit, jocurile se denumesc in functie de marimea blind-urilor, ca un exemplu, un joc de Hold’em de 1$/2$ are un small blind de 1$ si un big blind de 2$.

Dupa structura exacta a  jocului, oricarui jucator i se poate solicita sa puna si un “ante”, adica un alt tip de bet fortat, in pot.

Dupa aceasta fiecare jucator intra in posesia a doua carti proprii, cu fata in jos. Din momentul in care toti jucatorii au primit, in ordinea acelor de ceasornic, cate patru carti, se trece la prima runda de negociere, incepand cu primul jucator activ din stanga jucatorului care a platit blind-ul.

Optiuni de pariere pentru jucatori. In jocul Hold’em precum si in alte jocuri de poker, actiunile disponobile sunt “fold”, “check”, “bet”, “call” sau “raise”, toate acele actiuni care sunt disponibile depind in functie de actiunile jucatorilor anteriori. Toti jucatorii de poker au in permanenta posibilitatea de a realiza fold, mai precis de a arunca cartile si de a renunta la pot. In cazul in care nimeni nu a reusit sa realizeze bet, in momentul acela jucatorul poate face check, sau bet. In cazul in care un jucator a facut bet, urmatorii jucatori pot realiza fold, call sau raise. Sa realizezi un call rezulta a plati o suma egala cu cea pariata de jucatorul anterior. A realiza un raise se spune ca este necesar a plati o suma egala cu cea pariata inainte dupa care a mari pariul.

Pre – Flop – din momentul in care isi consulta cartile proprii, toti jucatorii au posibilitatea de a-si juca mainile., ori sa plateasca  un big blind, ori sa pluseze. In acest sens, actiunea va demara de la stanga celui care a pus big blind-ul, care este considerat un bet “live” in runda aceasta. Jucatorul respectiv poate alege de a realiza fold, call sau raise. Ca un exemplu, in cazul in care big blind-ul a fost de 2$, call-ul ar costa 2$, iar raise-ul ar fi de cel putin 4$. Actiunea dupa aceea ar putea continua in jurul mesei de la stanga la dreapta.

Flop – din momentul in care s-a finalizat prima runda de pariere, se aseaza trei carti in mijlocul mesei, cu fata in sus. Aceste carti se numesc “flop”. Aceste trei carti, in jocul acesta sunt la dispozitia oricarui jucator activ. Jocul se va relua cu parierea pe flop, incepand cu primul jucator activ situat in stanga butonului. Alegerile de pariere sunt asemanatoare cu cele din pre-flop, iar in situatia in care nimeni nu a depus inca un bet, jucatorii pot alege sa realizeze check, pasand actiunea catre urmatorul jucatorul activ situat in stanga.

Turn – in momentul in care runda de pariere de pe flop a luat sfarsit, a patra carte comuna va fi situata pe masa langa flop. Turn-ul reprezinta cea de-a patra carte comuna din Hold’em. Va demara o alta runda de pariere, care va incepe cu primul jucator activ amplasat in stanga butonului.

River – in momentul in care aceasta runda este completa, a cincea carte comuna, care se mai numeste “river” sau “a cincea strada” va fi amplasata pe masa langa cele patru situate deja dinainte. Cea de-a cincea carte comuna se numeste River in jocul de poker Hold’em. Si in aceasta situatie, pariurile  incep de la primul jucator activ din stanga butonului, respectiv in sensul acelor de ceasornic, iar regulile vor fi asemanatoare.

Showdown – in cazul in care in joc au ramas mai multi jucatori in momentul in care s-a sfarsit runda fiinala de pariere, ultimul jucator care realizeaza bet sau raise isi arata cartile, in afara de situatia in care nu s-a realizat nici un bet in runda finala, situatie in care jucatorul din stanga butonului isi prezinta cartile primul. Aceasta etapa in care jucatorii isi arata cartile pe fata in vederea stabilirii castigatorului mainii se numeste showdown. Iar, jucatorul care detine cea mai buna mana din cinci carti castiga potul. In situatia in care mai  multi jucatori au maini asemanatoare, potul este impartit in mod egal intre toti jucatorii. Aceste reguli ale Hold’em stabilesc faptul ca toate culorile sunt egale intre ele.

Din momentul in care potul este acordat jucatorului care a castigat mana, poate incepe o noua mana de Hold’em. Dar inainte de acest lucru este necesar ca butonul sa fie mutat in sensul acelor de ceasornic la jucatorul urmator, dupa care se adauga din nou blind-uri si ante-uri si se impart noi carti fiecarui jucator.

Regulile Texas Hold’em raman neschimbate si in cazul Limit, No Limit si Pot Limit, doar cu cateva exceptii:

Limit Texas Hold’em – in cazul acesta al Limit Hold’emului, parierea are loc in sume predeterminate, structurate. In pre-flop si pe flop, toate bet-urile si raise-urile au aceeasi valoare precum big blind-ul. In acest sens, pe turn si pe river, marimea tuturor bet-urilor si a raise-urilor se dubleaza. In acest joc, fiecarui jucator ii sunt permise pana la patru bet-uri in fiecare runda de pariere. Acest lucru include 1 bet, 2 raise, 3 re-raise, 4, un cap, adica ultimul raise.

No Limit Texas Hold’em – in acest joc, bet-ul minim este egal cu un big blind, insa jucatorii au posibilitatea sa parieze in orice moment mai mult, in functie de jetoanele pe care le au. Raise-ul minim: in cadrul acestui joc, un raise este necesar sa fie la fel de mare ca bet-ul anterior sau ca raise-ul anterior din aceeasi runda. Ca un exemplu, in cazul in care primul jucator pariaza 5$, in acel moment raise-ul minim este de 5$, crescand pariul total la 10$. In cazul raise-ul maxim, orice jucator are posibilitatea sa parieze toata suma de care dispune pe masa. In jocul acesta nu se gaseste nici un ,,cap,, la numarul de raise-uri permise.

Pot Limit Texas Hold’em – in jocul acesta bet-ul minimeste asemanator cu marimea big blind-ului, insa jucatorii pot paria mai mult, in limita dimensiunii potului. O plusare este necesara sa fie de cel putin la fel de mare ca bet-ul anterior sau raise-ul anterior din aceeasi runda. Ca un exemplu, in cazul in care primul jucator pariaza 5$, raise-ul minim este de 5$, crescand pariul total la 10$. Raise-ul maxim este egal cu marimea potului curent, care este asemuit cu suma dintre potul de dinaintea inceperii rundei de pariere, plus toate bet-urile si raise-urile din aceasta runda de pariere, plus suma necesara pentru a plati ultimul raise sau ultimul bet. Ca un exemplu, in cazul in care marimea potului este de 100$ si inca nu s-a realizat nici o actiune intr-o anumita runda de pariere, un jucator are posibilitatea de a paria maxim 100$. Dupa bet-ul acela, actiunea se muta la jucatorul urmator din partea stanga Jucatorul respectiv poate realiza fold, call 100$ sau raise pentru orice suma intre minimum si maximum. In aceasta situatie, bet-ul maxim este de 400$ acela care realizeaza mai intai call 100$, creste marimea potului la 300$, dupa care face raise cu alti 300$, realizand un bet total de 400$.

Mixed Texas Hold’em – in acest caz, jocul penduleaza intre runde de Limit Hold’em si No Limit Hold’em. In mod normal, blindurile sunt marite in momentul in care jocul face pasul de la No Limit la Limit, in vederea asigurarii unei constante in dimensiunea medie a potului in fiecare joc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *