#NICIOSCUZĂ – Campanie de responsabilizare socială care îi are în prim-plan pe sportivii paralimpici români

Comitetul Național Paralimpic Român și JYSK România lansează campania de responsabilizare socială #NICIOSCUZĂ, care are în prim-plan trei sportivi paralimpici români. Aceștia au trecut peste toate obstacolele pe care viața le-a scos în cale, au renunțat la scuze pentru a face sport de performanță și acum au devenit un exemplu pentru toți cei care își doresc o viață mai activă, dar nu au timp, nu au bani, nu au chef sau nu au cu cine să facă sport.

Componenta de digital este baza campaniei #NICIOSCUZĂ. JYSK a lansat site-ul www.nicioscuză.ro, unde utilizatorii pot afla povestea celor trei eroi, pot afla cum au trecut sportivii paralimpici peste scuzele obișnuite și se pot înscrie ei înșiși în campanie. Oricine poate alege dintr-o listă de scuze, pe care apoi eroii campaniei încearcă să le demonteze. Dacă au fost convinși, userii au posibilitatea să semneze un manifesto în care își promit să se apuce de sport și să își facă din această activitate o obișnuință. După aceea, îl pot distribui pe rețelele sociale pentru a-i inspira și pe alții, folosind hashtag-ul #nicioscuză.

ARIAN NOTREȚU


Arian are 12 ani, iar de doi ani trăiește fără un picior. I-a plăcut sportul încă de când era foarte mic și tocmai această activitate i-a adus cea mai nefericită zi din viața lui. Un accident cumplit pe terenul de rugby i-a schimbat viața definitiv. A avut tăria să treacă peste greutăți și să rămână îndrăgostit de sport. Acum înoată. Merge la competiții în țară și în străinătate, unde câștigă medalii și aprecierea celor din jur.

GABRIELA CONSTANTIN


Gabriela s-a născut cu o luxație bilaterală de șold și focomelie, o anomalie congenitală care constă în atașarea directă a palmelor de trunchi. Au trecut 36 de ani de atunci, iar ultima jumătate și-a petrecut-o luptând să facă performanță.

FILIP GHIORGHI


Filip are 47 de ani, iar în ultimii 24 a demonstrat în permanență că imposibilul poate fi doar un concept abstract atunci când ești alimentat zi de zi de dorința de a reuși. S-a apucat de sport după ce a ajuns în scaunul cu rotile din cauza unui accident. I s-a întâmplat în timp ce mergea cu bicicleta spre casă venind de la serviciu. Avea 23 de ani și viața lui s-a schimbat total într-o clipă. Un moment pe care Filip nu l-a transformat într-o dramă, ci într-un nou început.

”În Danemarca, JYSK are o tradiție de 29 ani în susținerea sportivilor cu dizabilități. Credem că ei reprezintă un exemplu pentru toată lumea, pentru că demonstrează în fiecare zi că, dacă îți dorești cu adevărat ceva și muncești pentru a-ți îndeplini visul, vei reuși. Poveștile lor de succes ne emoționează, ne motivează și ne ajută să devenim mai buni. Ne bucurăm că, începând din 2017, am devenit sponsorul principal al Comitetului Național Paralimpic Român și că îi putem sprijini pe acești sportivi care se antrenează din greu pentru a ne reprezenta țara în competiții internaționale. Ei au renunțat la scuze și și-au îndeplinit visul, iar pentru asta merită cunoscuți și apreciați”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România.

Sally Wood Lamont, Președintele Comitetului Național Paralimpic, a completat: ”Ne-am dorit de mult timp să lansăm o campanie media pentru conștientizare și, în acealasi timp, să atragem și să motivăm tinerii cu dizabilități sau fără în practicarea sportului de performanță. Tocmai de aceea, campania inițiată de JYSK reprezintă o foarte mare bucurie pentru noi. Este o campanie excepțională și din punct de vedere al prezentării, dar și datorită faptului că este distribuită în toată țara în magazinele JYSK. Suntem convinși că va avea succes la nivel național și le mulțumim celor de la JYSK, apreciind efortul pe care îl fac în promovarea sportului pentru persoane cu dizabilități.”

JYSK România a devenit sponsorul oficial al Comitetului Național Paralimpic în iulie 2017, semnând un contract valabil până în 2019. este astfel cea de-a șaptea țară în care JYSK susține sportivii paralimpici, după Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Cehia și Slovacia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *