Mituri pe care le poti uita pentru stabilitate financiara

Stabilitate financiara. Mituri pe care le poti uita

Desi este foarte bine sa te bazezi pe sfaturile venite din partea unor profesionisti, sau venite din partea unui membru al familiei ori unui prieten care a reusit in viata din punct de vedere financiar, de-a lungul anilor au aparut o sumedenie de mituri in legatura cu ce ar trebui sa faci cu banii. Ei bine, s-a dovedit ca multe din ele nu au nicio baza si ne putem lipsi de ele fara probleme, ba chiar ar trebui sa le uitam, ele devenind daunatoare pentru unele persoane. Acum ca 2018 abia a inceput, e timpul sa luam fraiele in maini, sa luam controlul asupra finantelor noastre si avansam.

Nu poti investi daca nu esti bogat

Un mit total neadevarat, combatut prin sumedenia de oameni din noua generatie care au reusit sa se ridice din toate punctele de vedere. Financiar, social, cultural. De multe ori lucrurile bune vin impreuna, deoarece un lucru bun atrage un altul apoi inca unul si acest sir continua. Trebuie insa sa stim sa apreciem un lucru bun la adevarata valoare si sa nu il consideram drept un lucru normal. Investitia o poate face oricine, in orice punct, dat fiind faptul ca in epoca internetului accesul la orice informatie reprezinta o chestiune de cateva secunde. Nimeni nu a spus ca investitia necesita sume cu 6 zerouri, asa cum nimeni nu a spus ca investitia necesita neaparat sume.

Folosirea cardului in locul banilor gheata reprezinta o greseala

Nimic mai fals. Folosirea cardului este o corvoada numai pentru cei iresponsabili care sa fim seriosi, nu cred ca ar excela in a mentine o balanta financiara nici in cazul banilor cash. Pentru cei care sunt cu capul pe umeri, beneficiile aduse de utilizarea unui card bancar ajuta foarte mult. Cel mai important beneficiu este indubitabil siguranta pe care o ofera impotriva fraudelor. Bineinteles exista si posibile atacuri informatice, insa ramane totusi cea mai sigura varianta.

Un venit mai mare inseamna o avere mai mare

Cred ca toti am auzit totusi de zicala: Cu cat faci mai multi bani, cu atat cheltui mai multi. Insa din nou, cu o educatie financiara potrivita, se poate sari peste acest hop. Atunci cand castigi foarte putini bani, este improbabil cate vei arunca cu capul inainte in a cheltui sume enorme de bani, asa ca este greu de crezut ca vei avea probleme si mai mari decat gandul de a avea putini bani. Insa daca venitul se mareste substantial deja iti dai seama ca ai pe mana sume pe care inainte nu le aveai si poate ca simti nevoia sa le cheltui pe lucruri pe care nu le ai avut. Insa un om chibzuit cunoaste cu siguranta ideea de fond de urgente, ideea de a economisi pentru un viitor mai bun, sau ideea de a investi cu cap. Oricum, daca poti trai modest cu un venit urias, banii in exces pe care ii vei economisi te vor ajuta sa te mentii pe termen lung.

Plateste cea mai mare datorie prima data

Bineinteles, face sens ideea. Chiar si in alte domenii, ar trebui sa te ocupi mai intai de problemele cele mai grele, lasandu-le pe cele mai usoare la final. Insa daca o iei in sens invers, vei vedea mai repede roadele muncii tale de a scapa de datorii, numarul acestora micsorandu-se. Astfel vei fi mai motivat sa scapi si de cele mai mari, urmand exemplul datoriilor anterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *