Logan Paul pedepsit de YouTube

YouTube intrerupe unele legaturi financiare cu Logan Paul, dupa ce vloggerul celebru a postat pe 31 decembrie anul abia trecut, un video ce parea a reprezenta o persoana decedata in urma unui act suicidal in padurea Aokigahara, mult cunoscuta padure a sinucigasilor din Japonia de la poalele muntelui Fuji.

Logan Paul a fost eliminat din selectul program Google Preferred, un fel de prime-time al televiziunii, program in care brandurile se inghesuie sa plateasca sume uriase pentru reclama. Sumele exacte pe care le va pierde Logan Paul in urma acestei greseli uriase sunt greu de calculat, insa faptul ca nu a fost eliminat in totalitate de pe renumita platforma ii lasa tanarului in varsta de 22 de ani sansa de a face foarte multi bani in continuare tinand cont de numarul mare de abonati pe care acesta ii are si care se ridica la suma de 15 milioane de persoane. In 2016, Logan Paul a fost numit de revista Forbes al patrulea cel mai bine platit youtuber al lumii dupa ce a incasat fabuloasa suma de 12,5 milioane de dolari. Tanarul a reusit aceasta performanta deoarece pe langa banii primiti de la gigantul YouTube, acesta castiga foarte bine si din promovari, sponsorizari sau afilieri cu alte companii.

Videoclipul postat de Logan Paul a starnit valva si oroare in randul consumatorilor de content de acest gen, fiind taxat imediat atat de fanii sai cat si de restul colegilor de breasla care au strans de asemenea milioane de vizualizari prin clipuri in care il blamau pe tanarul american. Stirea a facut rapid inconjurul lumii aparand in ziarele de pretutindeni si in buletinele de stiri din toate tarile. Logan Paul a decis atunci sa stearga singur videoclipul, starnind furia fanilor la adresa YouTube pentru lipsa de reactie avuta in cazul acestuia. Faptul ca YouTube nu s-a autosesizat in cazul acesta, i-a infuriat pe consumatorii de continut, si chiar si aceasta ulterioara pedeapsa venind foarte tarziu. Un fan scria pe twitter: ”Nu ati procedat corect; videoclipul a fost revizuit, aprobat si apoi i s-a permis accesul in trending cand deja avea 6 milioane de vizualizari. Logan l-a sters singur. YouTube a fost de parere ca e nimic in neregula cu videoclipul pana cand lumea nu a inceput sa vorbeasca. Actiunile voastre ulterioare s-au bazat pe oprobriul nostru.”

Logan Paul a postat dupa toata tarasenia un clip in care isi cere scuze fata de cele intamplate si a strans nu mai putin de 40 de milioane de vizualizari, in conditiile in care pana atunci avea o medie de 6-7 milioane per clip. Pana la urma si reclama negativa e tot o reclama. ”Nu trebuia sa postez acel video. Trebuia sa las camera jos si sa ma opresc din filmat in acele momente.” spune cu parere de rau Logan Paul.

Exista o numeroasa lista de vloggeri sau youtuberi ce si-au ruinat carierele in urma unor clipuri ce nu necesitau a fi postate, printre care se numara: Sam Pepper, Toby Turner, Tana Mongeau, The Fine Brothers sau Nicole Arbor. Ce se va intampla mai departe cu Logan Paul, doar timpul va decide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *