Dieta cu fulgi de ovaz

Aceasta dieta reprezinta una dintre cele mai eficiente dar si folositoare mono-diete in vederea pierderii in greutate. In acest sens, fulgii de ovaz nu nhumai ca isi aduc aportul la eliminarea kilogramelor in plus, insa are si rolul de a curata perfect menea organismul de toxine, sprijinind la scaderea colesterolului si normalizarea sistemului gastro – intestinal.
De asemenea, fulgii de ovaz contin o importanta cantitate de vitaminele A si B, substante minerale necesare pentru o inima, vase de sange si oase sanatoase, dar mai mult de atat, pentru frumusetea pielii, parului si a unghiilor.

Dieta cu fulgi de ovaz, are ca principiu in vederea pierderii in greutate ca toate mesele sa fie compuse numai din fulgi de ovaz. Pe parcursul unei asemenea diete, aveti posibilitatea de a manca de 4 sau mai multe ori pe zi – va veti simti satui, iar senzatia de foame va aparea abia dupa cateva ore.

Fulgii de ovaz ii puteti gati in lapte sau in apa. Mai mult de atat, in cazul acestei diete este permis consumul de legume si fructe precum, castravetii, mere, cirese, prune, morcovi, capsuni, rosii, varza. Insa, pe langa acestea sunt recomandate si fructele uscate. Exista posibilitatea de a le servi impreuna cu fulgii de ovaz. Insa, trebuie avut in vedere ca este recomandat sa mancati numai fructe uscate, doar dimineata si in cantitati moderate.
Asadar, meniul unei diete ce are la baza fulgi de ovaz este compus din fulgi de ovaz cu apa sau lapte, de circa patru ori pe zi. Aveti posibilitatea de a manca o farfurie cu fulgi de ovaz fierti in lapte cu adaos de caise uscate, gem sau miere de albine. Conform recomandarilor prezentate este indicat sa nu consumati lichide pe un timp de jumatate de ora dupa ce ati mancat. Intre mese exista posibilitatea sa consumati fructe insa in cantitati mai mici.

Aveti posibilitatea de a bea apa necarbogazoasa si ceai verde, de preferat ar fi inainte cu 30 de minute sau dupa o ora si jumatate dupa ce ati consumat fulgi de ovaz. De asemenea, este obligatoriu sa beti cel putin 2 litri de apa pe zi. In aceasta perioada nu se va consuma zahar, sare, ulei, fructe de mare si legume glicemice precum cartofii, insa si fructe cum ar fi strugurii sau bananele.
Intrucat produsele alimentare din cadrul dietei cu fulgi de ovaz nu sunt echilibrate, nu este recomandata urmarea acesteia pentru mai mult de o luna. Este indicat ca dieta cu fulgi de ovaz sa fie urmata timp de circa 10 zile. In situatia in care respectati aceasta dieta, aveti posibilitatea de a pierde in greutate circa 5 kilograme pe saptamana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *