De ce nu fac cumparaturi la Billa

Intr-o zi superba de iarna, gata sa pacaleasca pe oricine ca e primavara si sorinel cel zambaret ne bronza chipul, Alin s-a dus la Billa.
Alin baiat fin a decis ca e momentul potrivit de a face niscaiva cumparaturi de la un supermarket din apropierea casei lui.

S-a dus tiptil si imbracat corespunzator anotimpului, sa-si faca provizii pentru zilele ce veneau. Alin si-a luat un carucior care nu e pe 50 de bani, Alin e istet. Intra si observa gramada de legume & fructe si pe loc ia decizia de a-si lua din toate, cateva mere, cateva pere (pere williams nebunuleee, care desigur s-au dovedit ulterior ca nu aveau niciun pic de gust), cateva rosii, verdeturi si altele.

Printre care… ce sa vezi, usturoi. O tarna imensa de 7×7 plina cu usturoi, dar ce sa vezi… langa acest usturoi aruncat la misto, erau si suluri de usturoi a cate 6 capatani. Alin se opreste si se gandeste, sa cumpere vrac sau un sul. Asta era intrebarea care il macina.

Se gandea ca daca va alege dintr-ala vrac, poate isi va lua teapa (avand in vedere ca multi stiu de cel chinezesc ca e foarte prost, plus ca sunt unii care put a pamant si au gust sec de nimic), poate nu. Asa ca el decide sa cumpere un sul de usturoi. Citeste ca un om corespunzator muritorului de rand eticheta pentru a culege diverse informatii: made in china pe eticheta – made in spain pe pretul respectivei lazi, 250g, pret 3 lei, ala e, arunca in cos si pleaca.

Se plimba frumos prinde celelalte raioane pentru a-si lua restul de bunataturi, branzeturi fine, sucuri cu acid, rosii taiate cubulete si puse-n conserva, si tot asa.

Isi umple caruciorul si jas la casa. Alin pune intr-un mod gentil produsele pe banc si asteapta cuminte scanarea fiecarui produs.

Intr-un final, achita cat trebuie si pleaca. Isi umple doua plase si pleaca agale spre casa… Alin ajunge, scoate produsele si le aseaza pe rand la locul lor. Aici intra mama lui in poveste, il intreaba de ce a stat doua ore sa cumpere 70j de chestii inutile si de ce au costat cu 100 de lei mai mult decat suma initiala calculata de acasa.

El explica si verifica bonul, unde…

usturoi-scump-supermarket-billa

Dar ideea e ca nu de aceea pretul per total este mare, ci pentru ca toate produsele sunt scumpe printre care acest sul nenorocit de usturoi care costa 15.99 lei. Pe ce planeta usturoiul costa 15.99 lei? Dar ce face? Te caci aur?

Revenind la oile noastre, vreau sa spun ca supermarket-ul Billa este o saracie de magazin unde produsele sunt mai scumpe decat oriunde in alta parte. M-am dus pe propria raspundere sa cheltui niste bani in plus pe produse scumpe, dar nici sa dau pe un usturoi 15.99 lei, realizez ca nu am fost atent… dar totusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *