De ce iubim femeile?

Întrebarea asta e un must-have al sarabandei de interogații filozofice care ne pigmentează existența, fără îndoială. Și totuși, de ce le iubim? Hai să mă încumet să schițez niște palide tentative de răspuns…

Pentru că sunt mai complexe decât noi, bărbații. Pentru că sunt mai sensibile decât noi, bărbații. Pentru că sunt mai frumoase. De fapt, femeia este cea mai frumoasă făptură lăsată de Dumnezeu pe Pamânt.

Le iubim pentru că așa a lăsat Dumnezeu. Le iubim pentru că n-am avea sens fără ele. Le iubim pentru că sărim peste opt ceruri atunci când le vedem fericite. Le iubim pentru că sunt mamele copiilor noștri. Le iubim pentru că sunt mamele noastre. Le iubim pentru că încă ne mirăm cum ființa lor, să zicem vulnerabilă, poate găzdui sentimente, reacții și comportamente atât de puternice și de contradictorii. Le iubim pentru că ne fascinează.

Într-adevăr, noi, bărbații, suntem mult mai cerebrali și mai ancorați în concret, însă uneori nu e suficient. Până și în Pantheonul istoriei există multe femei care și-au lăsat amprenta. Și nu, nu sunt feminist, ba chiar am tente misogine câteodată. Însă trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului.

Fără femei, poate am fi goi pe dinăuntru. Într-adevăr, femeile ne completează, ne cumpătează și oferă un scop vieții noastre. În sufletul unui bărbat (aici se exclud multe simulacre masculine ale epocii contemporane), femeia a ocupat, ocupă și va ocupa mereu o poziție nobilă și îi va fi muză, probabil, pentru stabilirea propriului etalon de noblețe.

Gata, că devenim prea sentimentali și vi se urcă la cap. La mulți ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *