Cum să-ţi impresionezi iubita cu clătita perfectă

Clătitele se numără printre deserturile mele preferate, le spun desert pentru că obişnuiesc să le mănânc la prânz sau seara, nu cum procedează americanii la micul dejun. Îmi place diversitatea pe care ţi-o poate oferi o clătită în timpul preparării sale, gustul dulce sau sărat, rămâne tot gustos.. indiferent de starea de spirit pe care o ai în momentul respectiv.

Unde locuiesc, există o cafenea unde nu intrasem niciodată. Credeam că ştiu ce este o clătită delicioasă până în momentul în care am încercat acest loc. Micuţa cafenea “mi-a deschis ochii” către o varietate nesfârşită de posibilităţi. Chiar am reuşit să prepar câteva dintre incredibilele lor versiuni de clătite, dar mai întâi a trebuit să găsesc reţeta perfectă pentru blatul de clătită.  Am căutat destul de mult timp o reţetă bună. O reţetă în care clătita nu trebuie să fie prea groasă, dar nici foarte subţire. Una în care aroma clătitei trebuie să fie delicioasă, nu imperioasă, dar nici fără gust.

În cele din urmă am dat peste această reţetă şi sunt atât de încântat s-o împărtăşesc cu voi astăzi. Dacă sunteţi în căutarea unei reţete de clătită gustoasă şi deliciosă pentru ziua voastră sau pentru orice altă zi, puteţi încerca această reţetă, după cum şi proverbul “încercarea moarte n-are”. Ele, clătitele, sunt cu adevărat cele mai bune dintr-o gamă largă şi variată de deserturi.

Ingrediente:
2 căni de făină;
4 ouă;
1 cană de lapte;
1 cană de apă;
½ linguriţă de sare;
4 linguriţe de unt topit;
4 linguriţe de zahăr (asta dacă se prepară clătite pentru desert – cu scopul de a le face dulci, să le umpleţi cu ciocolată sau dulceaţă – nu adăugaţi în cazul în care doriţi să faceţi clătite sărate, unde puteti adauga brânză sau carne.

Mod de preparare:
Întru-un bol mare, amestecaţi făina şi ouăle, după adăugaţi încet lapte şi apă până când se omogenizează (eu folosesc blender-ul, este mult mai rapid). După se adaugă sare şi unt (zahăr în cazul în care preparaţi clătite dulci), iar procesul continuă până când pasta se face omogenă.

Se încălzeşte uleiul şi tigaia la o temperature medie – ridicată. Se toarnă aproximativ ¼ cană de aluat în tigaie şi înclinaţi tigaia formând o mişcare circulară, astfel încât stratul de aluat să se uniformizeze în tigaie. Dacă aveţi un “făcător” de clătite, îl puteţi folosi, altfel urmaţi metoda de mai sus.

Clătita nu se va întoarce pe partea celaltă până când partea de jos va avea o culoare brun deschisă, va dura în jur de 1 – 2 minute până când se va “colora”. Întoarceţi clătita folosind o spatulă şi ţineţi-o în jur de 1 minut până când va capătă aceeaşi culoare.

Se serveşte fierbinte, umplută cu ciocolată, caramel, căpşuni, orice cu ce doriţi dumneavoastră (sau chiar simplă).

Bon appétit, lecteur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *