Coreea de Sud anunta interzicerea BitCoin si moneda scade 2000$ in grafice

Guvernul Coreei de Sud pregateste o lege de interzicere a tranzactiilor ce includ monedele virtuale, inclusiv bitcoin, dupa spusele Ministrului Justitiei Park Sang-ki. ”Guvernul a anuntat in repetate randuri riscurile tranzactiilor de acest gen insa se pare ca mesajul nu a fost transmis cum trebuie” spunea acesta la Seoul Park nu a anuntat cand va inainta proiectul spre Parlament, insa din reactia sa se pare ca este foarte hotarat pe acest subiect. Bitcoinul, cea mai puternica moneda virtuala, cunoscuta recent si pentru volatilitatea sa uriasa, a scazut cu 14 procente dupa declaratiile lui Park, Coreea de Sud fiind una dintre cele mai importante tari in tranzactionarea monedelor virtuale.

De asemenea, si Ethereum, o alta moneda foarte cunoscuta in randul populatiei coreene a scazut tot cu 14 procente. Nebunia monedelor virtuale in tara asiatica a inceput inca de anul trecut, acum ridicand Coreea pana pe locul 5 mondial in topul tranzactiilor.

Masura drastica pregatita de Guvernul de la Seoul a fost oricum anuntata de micile masuri luate la finele anului trecut cand Guvernul si-a atribuit cateva prerogative putin cam peste masura in legatura cu moneda. Liderii de la Seoul au dispus ca pot opri in orice moment un schimb monetar virtual, dupa ce acestia au asemuit aceste actiuni cu specula si cu jocurile de noroc. Ei considera in continuare criptomonedele ca fiind daunatoare societatii si sunt de parere ca ”basica se va sparge in curand”. De asemenea, ofiterii ce se ocupa cu taxele in Coreea au inceput deja sa isi faca aparitia la sediile firmelor din acest domeniu.

Se pare ca cele mai importante din Coreea ar fi Bithumb si Coinone, ambele puse deja sub investigatie, insa niciuna nu a putut fi contactata pentru detalii. Coreea incearca sa tina in frau dereglarile produse de tranzactionarea acestor monede, luand exemplul fratilor nelegitimi din China, care au interzis aceasta practica inca de anul trecut. Omologii de la Beijing au anuntat interzicerea in septembrie anul trecut, facand imposibila tranzactionarea si cu alte tari, ducand la o scadere a pietei la momentul respectiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *