Health

Ceaiul verde si beneficiile sale asupra digestiei

October 5, 2017

Se cunoaste de foarte mult timp ca ceaiul verde a fost descoperit de poporul chinez. Cea mai mare parte din populatie  asociaza ceaiul verde  cu tarile si culturile asiatice. Cea mai mare parte dintre oameni utilizau ceaiul verde zilnic, folosindu-l ca inlocuitor pentru celebra ceasca de cafea dar si pentru calitatile sale naturale care-si aduc aportul la  sanatatea generala.

Cele mai multe studii au fost efectuate pe ceaiul verde, si de asemenea se crede ca oamenii care consuma in mod regulat ceai verde au sanse mari de a evita aparitia bolilor de inima si a anumitor tipuri de cancer.

Insa un lucru este destul de clar si anume ca  poporul chinez utiliza ceaiul verde in vederea vindecarii sistemului digestiv. Ceaiul acesta verde  mai este cunoscut datorita aportului sau in imbunatatirea si stimularea digestiei.

Prin acest proces de imbunatatire a digestiei, alimentele pot fi digerate mai bine de stomac iar riscul de a va ingrasa devine destul de redus.

De asemenea, se cunoaste faptul ca digestia slaba conduce la aparitia mai multor probleme, care la sfarsit conduc la un exces de grasime corporala.

Mai mult de atat, ceaiul verde are o importanta deosebita pentru sistemul nervos. Si ca o alta calitate, este aceea ca ceaiul verde care este extras din planta ,,Camellia sinensis,, are posibilitatea de a fi utilizat ca un sprijin eficient pentru sistemul circulator, prevenind in acest fel efectele secundare negative care si-ar putea face aparitia dupa ce mancam fripturi si alte alimente prajite.

Reteta de ceai verde – in acest caz putem mentiona ca fabricarea ceaiului verde depinde in mare parte de calitatea frunzelor din care este fabricat.  In acest fel, plantele mai puternice (de cea mai mare calitate) sunt in mod normal scufundate la temperaturi scazute pentru o perioada scurta de timp. In cazul acestora, temperatura necesara pentru aceasta plana este de 60 grade celsius pana la 66 grade celsius, iar cele mai mari temperaturi ating undeva pragul de 82 grade celsius si 88 grade celsius.

De asemenea, un lucru foarte important de stiut este faptul ca o ceasca de ceai verde are in continut circa o treime din cofeina dintr-o ceasca de cafea obisnuita.

You Might Also Like

sharing is caring